|
|
|
AGR202A - Productia agricola animala pe forme de proprietate, macroregiuni, regiuni de dezvoltare si judete |
Definitie |
PRODUCTIA AGRICOLA DE CARNE - reprezinta prasila (greutatea in viu a produsilor obtinuti) si sporul greutatii in viu a animalelor, realizat intr-o anumita perioada de timp de catre tineret si animalele adulte; PRODUCTIA AGRICOLA DE CARNE DE BOVINE - reprezinta prasila (greutatea in viu a produsilor obtinuti) si sporul greutatii in viu a animalelor, realizat intr-o anumita perioada de timp de catre tineret si animalele adulte; PRODUCTIA AGRICOLA DE CARNE DE PORCINE - reprezinta prasila (greutatea in viu a produsilor obtinuti) si sporul greutatii in viu a animalelor, realizat intr-o anumita perioada de timp de catre tineret si animalele adulte; PRODUCTIA AGRICOLA DE CARNE OVINE SI CAPRINE - reprezinta prasila (greutatea in viu a produsilor obtinuti) si sporul greutatii in viu a animalelor, realizat intr-o anumita perioada de timp de catre tineret si animalele adulte; PRODUCTIA AGRICOLA DE CARNE DE PASARE - reprezinta prasila (greutatea in viu a produsilor obtinuti) si sporul greutatii in viu a pasarilor, realizat intr-o anumita perioada de timp de catre tineret si pasarile adulte; GREUTATEA IN VIU A ANIMALELOR DESTINATE SACRIFICARII PENTRU CONSUM - TOTAL - continutul acestui indicator se refera la greutatea in viu a animalelor sacrificate in exploatatiile agricole, a celor vandute pentru sacrificare la abatoare, direct pe piata, export direct si a celor sacrificate in abatoare, dar restituite exploatatiilor agricole; GREUTATEA VIE A ANIMALELOR DESTINATE SACRIFICARII PENTRU CONSUM - BOVINE - continutul acestui indicator se refera la greutatea in viu a animalelor sacrificate in exploatatiile agricole, a celor vandute pentru sacrificare la abatoare, direct pe piata, export direct si a celor sacrificate in abatoare, dar restituite exploatatiilor agricole; GREUTATEA VIE A ANIMALELOR DESTINATE SACRIFICARII PENTRU CONSUM - PORCINE - continutul acestui indicator se refera la greutatea in viu a animalelor sacrificate in exploatatiile agricole, a celor vandute pentru sacrificare la abatoare, direct pe piata, export direct si a celor sacrificate in abatoare, dar restituite exploatatiilor agricole; GREUTATEA VIE A ANIMALELOR DESTINATE SACRIFICARII PENTRU CONSUM - OVINE SI CAPRINE - continutul acestui indicator se refera la greutatea in viu a animalelor sacrificate in exploatatiile agricole, a celor vandute pentru sacrificare la abatoare, direct pe piata, export direct si a celor sacrificate in abatoare, dar restituite exploatatiilor agricole; GREUTATEA VIE A ANIMALELOR DESTINATE SACRIFICARII PENTRU CONSUM - PASARI - continutul acestui indicator se refera la greutatea in viu a pasarilor sacrificate in exploatatiile agricole, a celor vandute pentru sacrificare la abatoare, direct pe piata, export direct si a celor sacrificate in abatoare, dar restituite exploatatiilor agricole; PRODUCTIA DE LAPTE (INCLUSIV CONSUMUL VITEILOR) - TOTAL (FIZIC) - reprezinta intreaga cantitate de lapte obtinuta intr-o anumita perioada de timp de la toate vacile, bivolitele, oile si caprele (inclusiv de la cele din ingrasatorii care au temporar productie de lapte) si cuprinde atat laptele muls cat si laptele consumat de vitei pe cale naturala, la biberon sau galeata; PRODUCTIA DE LAPTE (INCLUSIV CONSUMUL VITEILOR) - DE VACA SI BIVOLITA (FIZIC) - reprezinta intreaga cantitate de lapte obtinuta intr-o anumita perioada de timp de la toate vacile si bivolitele (inclusiv de la cele din ingrasatorii care au temporar productie de lapte) si cuprinde atat laptele muls cat si laptele consumat de vitei pe cale naturala, la biberon sau galeata; PRODUCTIA DE LAPTE (INCLUSIV CONSUMUL VITEILOR) - DE VACA SI BIVOLITA (STAS) - 3,5% continutul de grasime pentru laptele de vaca si bivolita; PRODUCTIA DE LAPTE (EXCLUSIV CONSUMUL VITEILOR) - TOTAL (FIZIC) - reprezinta numai cantitatea de lapte muls; PRODUCTIA DE LAPTE (EXCLUSIV CONSUMUL VITEILOR) - TOTAL - DE VACA SI BIVOLITA (FIZIC) - reprezinta numai cantitatea de lapte de vaca si bivolita muls; PRODUCTIA DE LAPTE DE OAIE SI CAPRA (FIZIC) - reprezinta numai cantitatea de lapte de oaie si capra muls; PRODUCTIA DE LANA - reprezinta intreaga cantitate de lana obtinuta din tunderea ovinelor (inclusiv lana provenita din mituitul si tunsul tineretului sub 1 an precum si a ovinelor adulte reformate). In productia totala se include si lana provenita din tunsul pieilor din tabacarii, blanarii si cojocarii. PRODUCTIA DE OUA - cuprinde numarul total de oua obtinute de la toate speciile de pasari indiferent de destinatie (consum, incubatie etc.); PRODUCTIA DE MIERE EXTRASA - cantitatea de miere extrasa din stupi (fara mierea lasata in stupi pentru consumul albinelor); PRODUCTIA DE GOGOSI DE MATASE - la indici de calitate reprezinta productia de gogosi de matase uscate cu 11% umiditate si predata la filaturi. |
Periodicitate |
Anuala |
Surse de date |
Cercetari statistice selective in domeniul statisticii agricole privind efectivele de animale si productia animala detalii Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale |
Metodologie |
Unitatile de masura pentru anii 1990-1999 sunt: - productia de carne greutate vie - mii tone - lapte - mii hectolitri - lana - tone - oua - mil. buc. - miere - tone - gogosi de matase - tone Unitatea de masura pentru productia de carne sacrificata este tone greutate vie. |
Ultima actualizare |
03-10-2024 |
Observatii |
Pentru perioada 1990-1999 Municipiul Bucuresti cuprinde si judetul Ilfov. Referitor la surse de date: Cercetari statistice: -incepand cu anul 2004, cercetarile statistice selective aliniate la acquis-ul comunitar in domeniul statisticii agricole privind efectivele de animale si productia animala; - pentru anii anteriori, cercetari statistice bazate pe surse administrative. Intrerupere serie: Ultima perioada din aceasta serie: Anul 2003 pentru PRODUCTIA AGRICOLA DE CARNE pe specii de animale si PRODUCTIA DE LAPTE (INCLUSIV CONSUMUL VITEILOR) - DE VACA SI BIVOLITA (STAS) Datorita rotunjirilor partii zecimale, pot exista mici diferente intre totaluri si rezultatele insumarilor. |
Persoana responsabila |
Dinu Mihaela, e-mail: mihaela.dinu@insse.ro, tel. 0213181844, int. 2133 |
|
|
|