|
|
|
ZAQ0222 - Orizont 4 - Economic - Produse atestate traditional |
Definitie |
Produsul traditional reprezinta produsul alimentar fabricat pe teritoriul national si pentru care se utilizeaza materii prime locale; care nu are in compozitia lui aditivi alimentari; care prezinta o reteta traditionala; un mod de productie si/sau de prelucrare si un procedeu tehnologic traditional si care se distinge de alte produse similare apartinand aceleiasi categorii. |
Periodicitate |
Lunara |
Surse de date |
MADR (Registrul National al Produselor Traditionale) https://www.madr.ro/ |
Metodologie |
Datele sunt de la MADR, din Registrul national al produselor traditionale (RNPT) Conform ORDIN nr. 112 din 24 aprilie 2020 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, al ministrului sanatatii si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 724/1.082/360/2013 privind atestarea produselor traditionale. www.madr.ro/docs/ind-alimentara/produse-traditionale/2020/ordin-112-2020-modif-logo-prod-trad.pdf |
Ultima actualizare |
12-03-2021 |
Observatii |
Datele din Registrul national al produselor traditionale sunt destinate sprijinirii/sustinerii producatorilor de alimente cu adevarat traditionale, de a preveni utilizarea nelegala a denumirii si logo-ului de 'produs traditional', dar si consumatorii sa aiba incredere in acest tip de produse. |
Persoana responsabila |
Saracin Daniela, e-mail: daniela.saracin@insse.ro, tel. 0213181872, int. 2139 |
|
|
|